Hacı Ahmet Ünal

Giresun ili, Alucra ilçesi Eşrafından Etemoğlu Sayın Hacı Ahmet Ünal, 1915 Yılında Doğdu. 1944 Yılında kiracı olarak Küplüce mahallesinde ikamet etti. Kendi azim ve gayreti ile 1951 Yılında bu beldede mülk satın alarak buraya yerleşti ve beyaz eşya ticareti ile iştigal etmeye başladı.

Kazancı ile hayır yapmayı seven Merhum Hacı Ahmet Ünal ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yardım ederdi.

1950 yılında Hac vazifesini yerine getirdi.

Eşi Merhume Şükriye Ünal Annemiz ile evlendi. Evliliklerinden çocuklarının isimleri, Merhum Dursun Ünal, İbrahim Ünal, Merhum Yusuf Ünal, İsmail Ünal, Mustafa Ünal, Fatma Şahinoğlu ve Hatice Ata dünyaya geldi.

Hacı Ahmet ÜNAL 1961 Yılında Cennet Camii’nin arsasını satın aldı ve Projesini, 1966 yılında, Osmanlı mimarisi tarzında Mimar Cemil Baba’ya hazırlattı. 1967 Yılında inşaatı başladı ve 1968 Yılında da ibadete açıldı. 1970 yılında Camii’nin arka cephesine bitişik olan araziyi satın alarak Kur’an Kursu yaptırdı.

Yapılan hizmet binalarının, yönetimini kurumsallaştırmak maksadıyla, 1972 yılında kendi ismine münhasıran Hacı Ahmet Ünal Vakfı’nı kurdu.

Merhum Hacı Ahmet Ünal Mütevazı biriydi. Hayatının son döneminde, maddi imkânı olduğu halde, camiye yakın olmak için giriş katta 75 metrekare dairede tevazu içinde ikamet etti. Değerli eşi Merhume Şükriye Ünal Annemiz ile daima çalışkan ve daima mütevazı bir hayat yaşadı.

Vakfımızın Banisi Merhum Hacı Ahmet Ünal 22 Aralık 1987 Yılında ahirete intikal etti.

Allah ondan razı olsun.