Hacı Ahmet Ünal Vakfı

Vakfımız; hayır sever, merhum Hacı Ahmet Ünal ve bir kısım arkadaşlarıyla birlikte ulvi gayeleri gerçekleştirmek üzere 1975 yılında kurulmuştur.

Hayatı boyunca “Bir insanı kurtaran, tüm insanlığı kurtarmıştır.” anlayışı ile hareket eden ve eğitilmiş insanın önem ve ehemmiyetini bilen vakfın kurucuları; Sadak-i cariye amacı ile, merhum Hacı Ahmet Ünal beyefendinin bağışladığı Üsküdar, Beylerbeyi, Küplüce mevkiinde boğaza nazır arsasının üzerine inşa ettikleri Cami, Kuran kursu ve yurt binası ile bu vakfın, dini, sosyal eğitim ve öğretimin etkin merkezlerden biri haline gelmesini sağlamışlardır.

Bugüne kadar yüzlerce gencimiz, vakfımızın imkanları ve vefakar hizmet edenleri vasıtasıyla aldıkları dini ve sosyal eğitimle, beden, akıl ve ruh sağlığını olgunlaştırmışlardır.

Vakfımızın kuruluşundan bu güne kadar hizmeti ve emeği geçen her hayırseveri hayırla yad eder, sağ olanlara esenlikler, ahirete intikal edenlere Allah(C.C.)’dan rahmet dileriz. Gençlerimizi kişisel ve mesleki gelişim odaklı, ülkesini ve dünyayı tanıyan kişiliği ile örnek teşkil edecek bir insan olarak yetiştirmeyi amaçlayan vakfımız yurtlarında barınan gençlerin kültür ve sanat faaliyetlerine katılımını arttırmak amacıyla kapsamlı bir çalışma yapmaktadır.

Sadaka-i cariyesi, (çeşme, köprü, öğrenci yetiştirme vs.) ilmi bir eseri, kendisine dua eden hayırlı bir evladı olan kimsenin, amel defteri kapanmaz.