Skip to main content

 

DARBEYE KARŞIYIZ, BÜYÜK TÜRKİYE’DEN YANAYIZ

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, 12 Temmuz 2017 tarihinde Haliç Kongre Merkezinde bir basın toplantısı yaparak bir yıl önce FETÖ terör örgütü tarafından yapılan, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü telin etti. TGTV üyeleri adına açıklamayı yönetim ve icra kurulu başkanı Av. Hamza Akbulut yaptı. Akbulut, 15 Temmuz kalkışmasını ve silah kullanılarak çocuk, kadın ve yaşlı demeden milleti katleden hainleri nefretle kınadı. Gündemle ilgili olarak, 15 Temmuz’da Yeni Türkiye’nin temelinin atıldığını söyleyen TGTV Başkanı;

 “15 Temmuz gecesi yapılan, sinsi ve alçak saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyoruz. Bu kalkışmanın içinde yer alanların yargı önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz.” Dedi.

Darbeci hainlerin, 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile esas amaçlarının ülkemizin tüm kazanımlarını ortadan kaldırmak olduğuna değine Akbulut, 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Türkiye’yi değil, İslam dünyasını da derinden yaraladığını ifade etti. Akbulut, 15 Temmuz ve sonrasında Türkiye’nin batıya bakışının da değiştiğine değinerek şöyle devam etti.

“15 Temmuz batının ikiyüzlülüğünü, Türk ve Müslüman düşmanlığını bir kez daha ortaya koymuştur. Yıllardır bizlere hak-hukuk, insan hakları edebiyatı yapanlar, savundukları değerleri çiğneyerek tıpkı Mısır’da olduğu gibi; 15 Temmuz darbe girişiminde de seçilmiş hükümetin yanında olmak yerine, darbecilerin yanında yer almışlardır. Haçlı zihniyetiyle tarihi hesap peşinde olduklarını ve ülkemizin zayıflamasını, parçalanmasını istediklerini açıkça göstermişlerdir.”

Türkiye’nin darbecilerle hesaplaşması mücadelesinin devam ettiğini ve bu sürecin sabote edilmek istendiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

“Darbenin mağduru millettir. Herkesin hukuku ve hukukun üstünlüğü ilkesi daima korunmalı bunun için gerekli tedbirler alınmalıdır. “Kontrollü darbe”, “Darbe mağdurları var”, “Basın Susturuluyor” denilerek, adalet istismar edilerek, darbeyi ve darbecileri gizlemek isteyenler gaflet içindedirler.”  Dedi.

15 Temmuz gecesi milli ruhun yeniden neşet ettiği tespitini yapan TGTV Başkanı, üzerinde yaşadığımız toprakların İslam kültürü ile yoğrulduğunu ve yerleşik inancın terör örgütleri vasıtasıyla sökülmeye çalışıldığına dikkat çeken Akbulut; Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve üniversitelere bir çağrı yaparak şunları söyledi.

“Terör örgütleri, emperyalist güçler tarafından İslam dünyasına sinsice musallat edilmişlerdir. İslam’a karşı İslam, Müslümana karşı Müslüman projeleri ile İslam dünyası ve ülkemiz terör örgütlerinin saldırı alanı haline getirilmek istenmektedir. Din, milletimize devlet tarafından doğru öğretilmelidir. Din ve inanç istismarının önlenmesi için başta milli eğitim bakanlığımızı, diyanet işleri başkanlığımızı ve üniversitelerimizi duyarlı olmaya ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.”

15 Temmuz ile gerçekleşen milli birlik ve beraberliğimizin devletimizi daha da güçlendireceğine inandığını söyleyen TGTV Başkanı, milletimizin moral ve motivasyonunun yüksek olduğunu ve gelecekte ülkemizi güzel günlerin beklediğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Türkiye, Bölgesinde ve dünyada güçlü bir ülke olarak yer alacaktır. Ülkemiz, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile milli birlik ve beraberliğini sağlayan, istikrar içinde ekonomisini büyüten, mazlum halkların yanında yer alan, lider ülke olarak dünya barışına katkı sağlamaya devam edecektir.”

Konuşmasını şehit ve gazilerimizi, onların yakınlarını yad ederek;

“Milletimizi, birlik ve beraberliğe, tüm hain girişimlere karşı teyakkuz halinde olmaya davet ediyoruz. 15 Temmuz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet, yakınlarına metanet diliyoruz.” Dedi.

Basın toplantısı toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.